Cibap in cijfers (demo versie)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden.

De landelijke website www.mbotransparant.nl Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden. Scroll naar beneden.

JOB-Monitor:
Studenttevredenheid

JOB staat voor Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs en is de vakbond voor en door mbo-studenten. Tweejaarlijks voert het JOB de JOB-monitor uit, een onderzoek dat de tevredenheid meet van mbo-studenten op verschillende onderwerpen.

Het Cibap doet mee aan dit onderzoek. Rechts zie je de resultaten van 2014.
Meer informatie op
www.mbotransparant.nl (klik op tevredenheid) en JOB Monitor

Diplomaresultaat

Voortijdig schoolverlaten (VSV)

Om de kans op studiesucces zo groot mogelijk te maken start je op onze vakschool met een basisjaar. In dit basisjaar maak je kennis met de mogelijkheden binnen het creatieve vakgebied. Op deze manier kies je een richting die ook echt bij je past, waardoor de kans dat je ‘uitvalt’ omdat je misschien een verkeerde keuze hebt gemaakt veel kleiner is. Dit zie je terug in onze cijfers ter voorkoming van vroegtijdig schoolverlaten.
VSV-percentages van het Cibap (klik op Voortijdige Schoolverlaters)

Studiesucces

Na het basisjaar specialiseer je je verder in de richting van je keuze. Met je studiecoach stippel je jouw eigen leerroute uit met keuzes voor modules en projecten die aansluiten op jouw ambitie en talent. Deze aanpak resulteert in een goed diplomaresultaat.
Diplomaresultaat van het Cibap (klik op Diplomaresultaat)

Stage

We vinden het belangrijk dat onze studenten tijdens de studie zoveel mogelijk met de praktijk in aanraking komen. Dit doe je door te werken aan ‘echte’ opdrachten uit de beroepspraktijk. Ook zijn onze vakdocenten professionals uit het werkveld. Als vakschool staan we goed bekend in creatieve industrie. Dit zie je ook terug in onze stages. Het lukt altijd om voor al onze studenten een stageplaats te vinden. Samen met je studiecoach en de BPV docent ga je op zoek naar een stageplek.

Doorstroom hbo

s

Wil je na het mbo naar het hbo dan kun je op onze vakschool modules volgen die je voorbereiden op de doorstroom naar een hbo-opleiding. Ook hebben we met verschillende hbo-instellingen afspraken over doorstroommogelijkheden zodat je goed voorbereidt aan een vervolgstudie begint.

Bekijk hier de ervaringen van oud-studenten met de doorstroom naar het hbo.

Werken

De meerderheid van onze studenten kiest ervoor om na het behalen van hun diploma verder te studeren aan een hbo-opleiding. Van de studenten die ervoor kiezen om aan het werk te gaan (niveau 4) vindt het merendeel binnen een half jaar een baan in hun studierichting.

Bekijk hier de ervaringen van oud-studenten met het vinden van een baan.

Waarom Cibap

Op het Cibap bieden we opleidingen aan gericht op creativiteit, vakmanschap en ondernemerschap. Als die creatieve studenten bij elkaar zorgen voor een bijzondere sfeer op school. Het Cibap is een kleine school waar studenten en docenten elkaar kennen. Dit persoonlijke contact zorgt ervoor dat jij je snel thuis voelt. Een passende school heeft niet alleen te maken met een keuze voor een beroep. Je moet je ook prettig voelen op school, de sfeer moet je aanspreken en je moet vooral alle ruimte krijgen om jezelf te ontwikkelen. Dat kan op het Cibap!

Aan deze gegevens kunnen geen rechten ontleend worden.